måndag 28 november 2011

Strömlöst i stormen första advent

Hu vilken storm vi hade i går! Hela söndagen stormade det, och det var läge att ta undan de sista sakerna på utsidan, och att hålla sig inomhus.
På kvällen runt åttasnåret försvann strömmen, och alla ljusen på adventsstaken på köksbordet fick faktiskt tändas lite i förtid. Barnen hade somnat som tur var, och jag satt vid köksbordet i tystnaden och läste en god bok i stearinljusens sken. Man reagerar på hur tyst det blir när man ingen ström har!

Nu på måndag förmiddag vid 10 kom strömmen igen, såå skönt!
Jag har haft mycket att förklara för barnen, te.x. varför inte lampor, vattenkokare, TV, telefon och annat fungerar när det inte finns ström ;)




Här är ett litet blomsterarrangemang som är tänkt att bli lite juligare närmare jul. En vit hyacint, hjärtan på tråd, vit vinterglöd och en fetbladsväxt som planterats i en gammal soppskål från loppis. Blev rätt så fint tycker jag!
Nu ska vi på utflykt till min farmor, roligt att komma ut och lufta oss lite efter en stilla vecka!

Ha det bra!

2 kommentarer:

  1. Ja usch vad det har blåst! Här blinkade det oroväckande i lamporna några gånger men strömmen gick aldrig!
    Fint blomsterarrangemang! Gillar din soppskål!
    Kram
    Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. Ja, den stormen va inte att leka med, vi hade nog lite tur för ström har vi haft hela tiden även om det blinkade till i lamporna och man trodde att strömmen skulle gå när det stormade som värst.
    Vilket sött blomsterarrangeman, nu blev jag sugen på att göra nåt liknande! Tack för inspirationen!

    Kramar Anna

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avtryck!