måndag 11 oktober 2010

Frostig morgon och i Mormors linneförråd

Brrr det börjar bli kyligt på mornarna nu, i morse hade vi nästan -2 grader, och det var så vackert och frostigt när solen steg upp över berget bredvid huset här hemma. Några kossor en bit bort stod och betade frostigt gräs.


Efter lite dammsugning och sånt åkte vi till grannön och hälsade på mormor och gammelmormor. Det blev en riktig dagstur, vi hade det riktigt mysigt.

Min mormor rensar febrilt bland prylar och pinaler, och barn och barnbarn blir ofta erbjudna att kolla bland sakerna och "förse" sig.
Idag åkte ett gäng dukar med mig hem. Några har tillhört min gammelmormor som jag aldrig träffade (nu blev jag lite osäker, men jag tror hon gick bort två år före jag kom till världen).
Två rara askar med blanka, mönstrade dukar i rayonsilke för "riktigt finkalas", mycket finare än bilderna säger:

En hög med virkade smådukar som kommer att bli pysselprojekt hos mig, antingen till tavlor eller på några kuddar kanske? Nuförtiden lägger man ju inte dukar under blommorna och prydnadssaker som de gjorde förr.. Det är ju bättre de kommer till användning!

En riktigt fin linneduk med kungakronor och duvor ton-i-ton, i creméfärg gillade jag speciellt, nästan som en bröllopsduk, men ska den komma till användning här så får jag nog använda den på vanliga kalas!

Ja detta var min dag i korta drag! I morgon är en ny dag och nya friska tag :) Hur klämkäckt som helst! Jag ska fortsätta min rensning här hemma, och åka och hämta ett paket- kan det vara mina nya gardiner tro?! Spännande, hoppas att de funkar höjdmässigt (fönsterlamporna får ju inte bli helt täckta liksom) och att det går att sy in dem lite. Vi får se!
Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Ska bli kul att se vad du hittar på med smådukarna, fick nämligen ett gäng med mig från Peters mamma som har tillhört hans farmor, synd att inte använda dem för de är så välvirkade i jätte tunt garn...
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vill du ha fler dukar? Jag har ett helt gäng som jag inte vill ha. Kanske du kan nyttja dem?
    Kram Sofia

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avtryck!