söndag 27 februari 2011

Isigt värre!

Fredagskväll och natt bjöd på ett hejdundrande ösregn, lite kyla på det och så blev omgivningen helt "in-isad". Bilen som råkade stå ute var täckt med minst 5 mm skrovlig is, och svår att ta sig in i.
Gårdsplanen blev en skridskobana, och vägen glashal. Fönstrena på framsidan av huset såg ut som de var gjorda av skrovligt glas, såna man kan ha i badrum.


Hade man varit lite flitigare med kameran igår (om det inte varit förenat med livsfara att vara utomhus vill säga) hade det kunnat bli riktigt coola bilder!
Så kan det bli, och man är väldigt tacksam för att vädret ändå är skonsamt här, när man hör alla katastrofer världen över.
Lite omändring i planerna, ville inte gärna ge oss ut om det inte var absolut nödvändigt. Vi sköt upp lördagens ärenden till mitt på dan, och då var de stora vägarna förvånansvärt "normala", bara på vår lilla landsväg kröp bilarna fram, och senare på eftermiddagen kom de och grusade den, och så var ordningen nästan återställd.
 Nu ser man faktiskt lite dropp här och där, inte så fasligt kallt längre, men en hemsk isig skorpa på allt, och lurigt halt! Ingen promenad idag tyvärr.
Nu vill vi verkligen ha vår!!

Hoppas du har en skön eftermiddag!

2 kommentarer:

  1. jag knallade ut och tog lite kort, men har ine hunnit få in dem än;-9

    vill bara meddela att axel har vattkoppor, såg dem igår så han kan ha smittat redan i fredags.

    kra Ulrika

    SvaraRadera
  2. Ja, jisses vilket istäcke det är överallt, helt livsfarligt, men samtidigt vackert :)

    Hoppas du får en skön söndagkväll

    Kramar Bella

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avtryck!